Det kan specielt for børns vedkommende af og til være svært at afgøre, om de er syge eller raske, og ofte må man foretage et skøn. I BGB vurderer ud fra en samlet vurdering, og i samarbejde med kollegaen på stuen, om barnet er i stand til at deltage i den daglige hverdag på stuen. Hvis et barn ikke "er sig selv", virker passiv, ked af det i længere perioder eller på anden vis viser giver udtryk for utilpashed, kontakter vi forældrene. Barnet skal med andre ord, kunne deltage i de aktiviteter det plejer, uden at kræve særlig omsorg og pasning. Barnet skal fx. kunne lege ude og tage med på udflugt. Barnet er syg, hvis almentilstanden er påvirket, eller hvis der er specifikke tegn på sygdom.
Barnet er rask, når det er feberfrit, og almentilstanden er upåvirket. I BGB tager vi ikke børns temperatur da temperaturstigninger er meget forskellige fra barn til barn.
Det kan for forældre være svært at vide hvordan man skal forholde sig når en barn er syg. Hvornår når må barnet komme tilbage o.l. I den nedenstående dokument kan du som forældre læse om hvordan du skal forholde dig til de forskellige sygdomme.
Hvis et barn kommer i institution uden at være helt rask, har det på grund af nedsat modstandskraft større risiko for at få komplikationer til sygdommen eller pådrage sig en anden sygdom. Det kan derfor være en god idé at lade barnet blive hjemme i mindst 1 dag, efter at det er blevet feberfrit.
Ifht. smitsomme sygdomme forholder vi os endvidere til sundhedsstyrelsens anbefalinger. Dem kan du læse i hæftet her. Smitsomme Sygdomme
Kilde: sst.dk